söndag 6 april 2014

Påsk

Färga påskäggen med naturliga saker:

Såhär gör man: 
Lägg några ägg i en kastrull med kallt vatten
Tillsätt 1 tesked ättika (jag hade ingen ättika, därför är mina ägg ganska bleka i färgen!)
Tillsätt något av följande: 
För röd färg: kokt rödlök
Blå/lila: kokt rödkål
Grön: kokt spenat
Gul: gurkmeja, citronskal eller gröna telöv
Ljusröd/rosa: Lingonbärssaft

FärgÄmne
BlåviolettEn liten mängd kokta rödlökskal eller rött vin
BlåKokta rödkålsblad eller blåbär
GrönKokta spenatblad
Grönaktig gulKokta skal av ett gult äpple
GulGröna telöv, kamomillte, apelsinskal eller citronskal
OrangeKokta gullökskal, chilipulver eller kokta morötter
LjusrödSaft av grapefrukt, lingonbär eller lingonbärssaft
RödEn stor mängd kokta rödlökskal eller inlagda körsbär
http://www.masterkocken.se/article/naturfargade-paskagg/ Mera färgning av ägg

En film om Fazers Mignonägg:
http://vetamix.net/video/mignon-%C3%A4gget_19513


http://www.historiesajten.se/handelser2.asp?id=52


http://www.so-rummet.se/fakta-artiklar/paskfirandet-forr-och-idag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar