Augusti - Hösten, skörd, grönsaker
V.
TEMA + LÄROBJEKT
MENY
33
Välkommen till huslig ekonomi
Kollar i köken + redskap, material, regler, husaämnet
Inget, möjligen smaka något från min trädgård
34
Höstens skörd I
FÖRHÖR - redskap
Hygien s. 10-11
Hantera/skära grönsaker s. 37-39
Serveringsbestick/-kärl s. 16
Serveringskärl s. 16
Dukning och etikett s. 12-14
Avfallshantering
Grönsaksdipp
(bild s. 117)
Gräddfilssås
egen kryddning
35
Höstens skörd II
Mått&vikt s. 28-29
Maskindisk s. 20-21
Förvaring av livsmedel s. 40-42 - papper dit hem!
Dukning och etikett s. 12-14
* Förhör mått, förvaring, ord och begrepp i sept
Soppa
September - livsmedel och metoder
V
TEMA + LÄROBJEKT
MENY
36
I skog och på gård
Koka pasta
Bär: Arbetsblad om bär s. 61-62
Koka energisnålt
Koka begrepp
Pastasallad
Vispgröt
37
Potatis
Vad är det gemensamma i menyn?
Redning
Ugn
Ugnspotatis
Bärkräm
38
Inhemska sädesslag
Baka
Jäst
Utbakning
Semlor
39
Stekning
Malet kött - fördelar, nackdelar
Torredning
Riva på rivjärn
Pasta Bolognese
Morot- och apelsinsallad
Oktober - livsmedel och metoder
V
TEMA + LÄROBJEKT
MENY
40
Mjölk
Jäst
Utbakning
Baka sött
Bulla
41
Fisk
Alla får varsin helfisk, resten är fileeat
Koka potatis
Strömingsflundror med potatismos
42
HÖSTLOV
43
Helkött
Rep. koka potatis
Stroganoff
Kokt potatis
Kokta grönsaker
44
V.
|
TEMA + LÄROBJEKT
|
MENY
|
33
|
Välkommen till huslig ekonomi
Kollar i köken + redskap, material, regler, husaämnet
|
Inget, möjligen smaka något från min trädgård
|
34
|
Höstens skörd I
FÖRHÖR - redskap
Hygien s. 10-11
Hantera/skära grönsaker s. 37-39
Serveringsbestick/-kärl s. 16
Serveringskärl s. 16
Dukning och etikett s. 12-14
Avfallshantering
|
Grönsaksdipp
(bild s. 117)
Gräddfilssås
egen kryddning |
35
|
Höstens skörd II
Mått&vikt s. 28-29
Maskindisk s. 20-21
Förvaring av livsmedel s. 40-42 - papper dit hem!
Dukning och etikett s. 12-14
* Förhör mått, förvaring, ord och begrepp i sept |
Soppa
|
V
|
TEMA + LÄROBJEKT
|
MENY
|
36
|
I skog och på gård
Koka pasta Bär: Arbetsblad om bär s. 61-62 Koka energisnålt Koka begrepp |
Pastasallad
Vispgröt |
37
|
Potatis
Vad är det gemensamma i menyn? Redning Ugn |
Ugnspotatis
Bärkräm |
38
|
Inhemska sädesslag
Baka Jäst Utbakning |
Semlor
|
39
|
Stekning
Malet kött - fördelar, nackdelar Torredning Riva på rivjärn |
Pasta Bolognese
Morot- och apelsinsallad |
Oktober - livsmedel och metoder
V
|
TEMA + LÄROBJEKT
|
MENY
|
40
|
Mjölk
Jäst Utbakning Baka sött |
Bulla
|
41
|
Fisk
Alla får varsin helfisk, resten är fileeat Koka potatis |
Strömingsflundror med potatismos
|
42
|
HÖSTLOV
| |
43
|
Helkött
Rep. koka potatis |
Stroganoff
Kokt potatis Kokta grönsaker |
44
|