- Skrapa av alla löst sittande matrester i bioavfall. Det går ju inte att börja diska med matresterna ....
- Skölj av allt och ställ det på diskbänken. Disken får helt enkelt "stå i kö" och man börjar sedan med det som är minst smutsigt först för att bevara vattnet fräscht...
- Rengör diskhoarna med varmt vatten och diskmedel. Det måste ju vara rent där man ska diska...
- Spola upp varmt vatten och ha sedan i lite diskmedel. Anledningen till att man tar i diskmedlet efter är för att slippa massor av skum. Diskkraften ska sitta i vattnet, inte i skummet. Har man ett bra diskmedel behövs bara en droppe vilket skonar miljön och sparar pengar.
- Diska med diskborste. Se till att få riktigt rent.
- Skölj under rinnande kallt vatten. Mest hygieniskt och inte så energikrävande om man använder kallt vatten.
- Låt rinna av på torkstället. Om det värsta får rinna av blir inte handduken så blöt.
- Torka med en torr vit torkduk - ingen smuts ska finnas i vita duken!
- Ställ in i skåpen på rätt plats. Så att nästa person hittar...
- Torka rent och torrt i diskhoar och på bänkar efterråt. Ingen smuts, fett eller vatten bör finnas kvar.
- Häng upp torkduken snyggt på värmerören.
fredag 7 februari 2014
Diska för hand
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar