lördag 15 mars 2014

Samarbete i köket & vem gör vad?

För lyckade resultat och känslan av att vi lyckades bra krävs samarbete, övning och planering!

DU:
  • Gör din andel - jobbet och dina arbetsuppgifter i gruppen
  • Hjälper andra när de ser ut att behöva eller frågar om hjälp
  • Respekterar andra och lyssnar
  • Är vänlig och artig
  • Värdesätter min egen och andras åsikter
  • Uppmuntrar och berömmer andra - positiva ord och inte lyfter fram vad andra gör fel

BILD OVAN: ARBETSFÖRDELNING I DEN EGNA GRUPPEN


För att ha en givande och bra tid på huslig ekonomi - tänk på detta!
·    turas om
·    uppmuntrar andra när de gör bra eller fiffiga saker
·    delar på material och redskap
·    frågar om hjälp
·    deltar lika mycket
·    håller sig till uppgiften/arbetet
·    säger snälla saker
·    väntar tålmodigt
·    accepterar olikheter
·    lyssnar aktivt på varandra
·    löser konflikter
·    följer instruktioner
·    hålls med sin grupp
·    delar idéer
·    delar på uppgifter och arbeten
·    ”firar” då något går bra

·    hjälper varandra

Vett och etikett vid måltiden:

(http://bllll01.blogspot.fi/2010/02/table-manners.html)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar