söndag 16 mars 2014

Bakterminologi på engelska

Baking
bake = leipoa
batter = taikina (juokseva)
beat = vatkata (esim. munia)
cream = hieroa rasva vaahdoksi
fat = rasva
grease = rasva, voidella esim. vuoka
dough = taikina (kiinteä)
ice = jäähdyttää, sokeroida, kuorruttaa
mix = sekoittaa eri aineosia keskenään
rub in = hieroa rasva taikinaan sormenpäillä
shorten (Am.) = lisätä rasvaa leivottaessa
stir = hämmentää
whip = vatkata (esim. whipped cream)
Yleistermejä - Common Terms
add = lisätä
crisp = rapea
dry = kuiva
fat = rasvainen
fresh = tuore, raikas
overdone = liikaa paistettu
raw = raaka
reduce = vähentää
salty = suolainen
savoury = kirpeä (vastakohtana makealle), maustettu
season = maustaa
spice = maustaa (mausteella)
strain = siivilöidä
sweet = makea
tender = murea, hauras
underdone = liian vähän paistettu, raaka
well done = hyvin paistettu

Materials
baking powder = leivinjauhe
barley = ohra
egg = kananmuna
flour = jauhot
margarine = margariini
meal = jauhot (karkeat)
oat = kaura
rye = ruis
sugar = sokeri
wholemeal, whole grain = kokojyvä
wheat = vehnä
yeast = hiiva

Bakery
bun = pulla, sämpylä (Am.)
cake = kakku
cookie (Am.) = keksi, pikkuleipä
layer cake (Am.)= täytekakku
roll = sämpylä
scones = teeleipä
shortbread = murotaikinaleivonnaiset, pikkuleivät
sponge cake = sokerikakku
white bread = vaalea leipä 

Equipment
biscuit cutter = pikkuleipämuotti
bowl = kulho
cake tin = kakkuvuoka
electric whisk = sähkövatkain
forcing nozzle = pursotinterä
pastry brush = voitelusivellin
pastry cutting wheel = taikinapyörä
rolling pin = kaulin
rotary whisk = kierrevatkain
scale = vaaka
scraper, spatula = kaavin
sieve = siivilä
skimmer = reikäkauha
whisk = vatkain


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar