Baking
bake = leipoa batter = taikina (juokseva) beat = vatkata (esim. munia) cream = hieroa rasva vaahdoksi fat = rasva grease = rasva, voidella esim. vuoka dough = taikina (kiinteä) ice = jäähdyttää, sokeroida, kuorruttaa mix = sekoittaa eri aineosia keskenään rub in = hieroa rasva taikinaan sormenpäillä shorten (Am.) = lisätä rasvaa leivottaessa stir = hämmentää whip = vatkata (esim. whipped cream)
Yleistermejä - Common Terms
add = lisätä crisp = rapea dry = kuiva fat = rasvainen fresh = tuore, raikas overdone = liikaa paistettu raw = raaka reduce = vähentää salty = suolainen savoury = kirpeä (vastakohtana makealle), maustettu season = maustaa spice = maustaa (mausteella) strain = siivilöidä sweet = makea tender = murea, hauras underdone = liian vähän paistettu, raaka well done = hyvin paistettu |
Materials
baking powder =
leivinjauhe
barley = ohra egg = kananmuna flour = jauhot margarine = margariini meal = jauhot (karkeat) oat = kaura rye = ruis sugar = sokeri wholemeal, whole grain = kokojyvä wheat = vehnä yeast = hiiva
Bakery
bun = pulla, sämpylä (Am.) cake = kakku cookie (Am.) = keksi, pikkuleipä layer cake (Am.)= täytekakku roll = sämpylä scones = teeleipä shortbread = murotaikinaleivonnaiset, pikkuleivät sponge cake = sokerikakku white bread = vaalea leipä |
Equipment
biscuit cutter =
pikkuleipämuotti
bowl = kulho cake tin = kakkuvuoka electric whisk = sähkövatkain forcing nozzle = pursotinterä pastry brush = voitelusivellin pastry cutting wheel = taikinapyörä rolling pin = kaulin rotary whisk = kierrevatkain scale = vaaka scraper, spatula = kaavin sieve = siivilä skimmer = reikäkauha whisk = vatkain |
|
söndag 16 mars 2014
Bakterminologi på engelska
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar