lördag 8 februari 2014

Planera arbetet

Planering och förberedelse är en viktigt moment för att man:
a) ska hinna med alla arbetsmoment
b) få ett lyckat resultat

  1. Läs igenom receptet 3 gånger innan du börjar tvätta händer, ta recept, plastficka och ingredienser
  2. Planera vem som gör vad i gruppen - så ni inte blir utan en av maträtterna och så att alla har på klart vad som hör till vem
  3. Plocka fram alla livsmedel och ingredienser som du behöver till din arbetsbänk som du ska jobba vid
  4. Välj redskap
  5. Räkna ut hur lång tid olika moment tar och beakta tiden när vi kommer att äta
  6. Planera i vilken ordning arbetet ska göras, speciellt om du ska göra fler saker ex. maträtt + duka
  • Kom ihåg grytunderlägg - förbed dem i tid för heta plåtar/ kastruller/ ugnsformar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar