REPETERA inför miniprovet
- Måltidsrytmen s. 254
- Inledande text + hela bilden + bildtext (klocka med måltider)
- Kostcirkeln s. 255 text + s. 253 bild längst ner till vänster (2. Ät mångsidigt)
- Tallriksmodellen s. 256 bilden + text
- Skillnaden mellan kostcirkel och tallriksmodell – hur äter man enligt de?
- Varför behöver du mat? s. 259
- Kunna ge exempel på vad människan får från mat
- Vilka näringsämnen behöver du? s. 259
- Vilka två huvudgrupper finns det?
- Du ska kunna vilka näringsämnen det finns i de olika huvudgrupperna; energigivande näringsämnen och skyddsnäringsämnen
- Under skyddsnäringsämnen är det felskrivet i boken (sträcka över proteiner och skriv vatten)
- Du behöver också vatten? s. 259
- Läs på allt under den rubriken + bilden bredvid, Vad behöver människan vatten till?
- Vad behöver du energi till? S.262-263
- Alla rubriker, all text, alla rutor, alla bilder + bildtext
- Kolhydrater s. 264
- Text + bilder + gröna rutan om kolhydratkällor
- s. 265 Kostfibrer – längst ner på sidan.
- Vilka nyttiga uppgifter har de?
- Vilka livsmedel innehåller kostfibrer?
- Fetter s. 266
- Kunna ge exempel på fett från växt- och djurriket
- Bilden s. 266 förklara skillnad på växt- och djurfett
- Hurudant fett ska jag välja? s. 267
- 3 stycken rubriker; två tips från varje rubrik
- Proteiner s. 268
- Kunna ge exempel på proteinrika livsmedel från boken eller från lektion (tabell med proteiner + visade babymatsburkar)
- Vilken funktion har proteiner i kroppen?
- Vitaminer s. 270 + 271
- Kunna gruppera vattenlösliga och fettlösliga
- I vilka livsmedel finns rikligt med A-, B-, C-, D – vitamin och till vad behövs det i vår kropp (läs i tabellen + bilden med Alexis & Moa lektion)
- Mineralämnen s. 270 + 271
- Läs stycket s. 270
- Läs i tabellen s. 271 – Allt om Kalcium + Järn
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar