måndag 7 oktober 2019

MSC fiskemärkning för hållbart fiske

När du köper sjömat med det blå miljömärket är du med och räddar haven samtidigt som du gör stordåd i köket. Här får du 10 skäl till varför du ska välja MSC-märkt. Enkelt och självklart - om du frågar oss!

Våra hav behöver skyddas
  1. Våra hav är hem för miljontals fiskar och många andra liv och är samtidigt grunden för försörjningen av 10 % av världens befolkning.


    Havens ekosystem är hotade
    Ohållbart fiske är en fara för både haven, dess djur och fiskesamhällen.
    Miljömärket MSC ger en lösning
    Genom att välja sjömat med MSC-märket bidrar du till certifierat hållbart fiske, vilket betyder att både fiskar och deras livsmiljöer är välmående och att människorna som är beroende av fiske kan känna sig trygga.
    MSC-märket bygger på vetenskap
    Ett yrkesfiske certifierat med den blå fisken granskas av oberoende forskare och marina experter. De följer vår standard för hållbart och spårbart fiske. Kontroller genomförs årligen.
    Du bidrar till ett helt ekosystem
    När du väljer MSC-märkt gynnar du inte bara en enskild art. Du bidrar till en god havsmiljö för hela ekosystemet och till att haven ska må bra - både idag och i framtiden.

    Du kan lita på märkningen
    Butiker, restauranger och alla andra som hanterar MSC-märkta varor särskiljer noga certifierade varor från icke certifierade. Kontroller genomförs årligen.

    Utbudet är stort
    Du kan njuta av hållbar sjömat från hela världen. Leta bara efter miljömärket med den blå fisken - den finns på tiotusentals produkter i mer än 100 länder.

    Det finns ett val för varje plånbok
    Sjömat med det blå MSC-märket är tillgängligt för alla plånböcker. Från prisvärd torsk en vardagkväll till exklusiv kaviar på nyårsafton.
  2. Du är med och skapar förändringDina köp av MSC-märkt sjömat bidrar till att fler yrkesfisken arbetar hållbart och att fler butiker och restauranger ökar sitt utbud av hållbara varor.
    Du bidrar till levande hav
    Du kan njuta med gott samvete när du äter din MSC-märkta sjömat - för du är med och bidrar till ett levande hav, både idag och i framtiden.

https://www.msc.org/se/vad-du-kan-gora/10-skal-att-valja-den-blaa-fisken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar