tisdag 14 januari 2014

Åk 7 måltidsplaneringar

ÅK 7 MÅLTIDSPLANERING

Jag sätter upp alla gruppers förslag! 
De som har fet stil är de måltider som vi kommer att tillreda!

7 C/ D
Bord 1 14. 1
Sallad: fetaost, tomat, sallad, ananas

Kyckling med tagliatelle med gräddchilisås
Kiwi, banan, maräng och chokladsås
Bord 2
Sallad: gurka, brödbitar, sallad, svarta oliver, fetaost, röda vindruvor

Pasta Carbonara + örter

Banan doppad i choklad
Bord 4 21.1
Sallad: isbergssallad, gurka, burk mandariner och svarta oliver

Basmatiris och kyckling i currysås

Vitchokladmousse med limeskiva på

Bord 3
Sallad: gurka, blåbär och morot, sallad

Spaghetti med köttfärssås + tomatsås med vitlök och rödlök
Banan i ugn med choklad

ÅK 7 E
Bord 1
Ugnsbakad potatis med skinkfyllning

Sallad: isbergssallad, majs, paprika, tomat och gräddfilssås

Blåbärskvarg
Bord 2     14.1
Köttfärsbiffar, tsatsiki, tomatsallad + sallad och rödlök, chapatibröd

Våfflor med grädde och blåbär

Bord 4
Kyckling wok: ingefära, morot, paprika, vitlök, purjolök,
med ris

Våfflor med blåbär och grädde
Bord 3     21.1
Bakad potatis med currykycklinggryta

Sallad: Brödbitar, sallad, tomat, ananas, paprika

Varma frukter (äpple, banan, kiwi) med choklad över + mynta

7 F , endast en meny pga innebandy
Bord 1       22.1
Kinesisk kycklingwok panna

Sallad: gurkmelonsallad + grynost

Bananasplit: Stekt banan med glass med chokladsås
Bord 2
Kyckling med bacon med ris

Sallad: paprika, rödlök, gurka, grynost

Pannkaka med blåbär och grädde
Bord 3
Spaghetti carbonara

Sallad: sallad, paprika, gurka, äpple

Blåbärskvarg
Bord 4
Paella: ris och kyckling och grönsaker

Blåbärssofties: blåbär, kvarg, äggvita

7 A
Bord 1
Klyftpotatis, köttfärsbiffar med lök, brunsås
Sallad: orange paprika, tomat, sallad, feta ost

Chokladmousse med nötkross (hassel)
Bord 2       16.1
Kycklingsallad med gräddfilssås: majs, kyckling, curry, paprika, isbergssallad, ananas

Baguetter
Kvarg: frukter med hallonsylt
Bord 4
Kött – och grönsakswok med basmatiris
tomat, paprika, morot, minimajs, rödlök, vitlök-sojasås-kryddor-olja
 Sallad: kinakål, ananas, äpple, mandarin, apelsin
Gul persikodessert: kvarg och persikor
Bord 3        23.1
Kinesisk kycklingwok med risnudlar (sötsur sås)

Sallad: melon, majs, fetaost

Blåbärsbägare: kvarg, blåbär, krossade kex,
 

7 B
Bord 1

Kycklingsallad med vitlökssås

Våfflor med sirap och glass
Bord 2
Ris med currysås och kyckling

Sallad: isbergssallad, vattenmelon, gurka, ananas

Chokladkräm
Bord 4  20.1
Spaghetti med köttfärssås och bacon
Vitlöksbaguetter
Grekisk sallad
Ugnsbananer med choklad och glass
Bord 3
Löksoppa med baguette

Pyttipanna med bacon och ägg
Gurka, melon, vindruvor