Kärt barn har många namn!
- Kanelsnurror
- Örfilar
- Kardemummabulla
- Snurrade kanelbullar
Finns det något godare än riktigt saftiga kanelsnurror med mycket fyllning och pärlsocker?
Det ska kännas som man äter ett fluffigt moln.
(https://www.pullahiiri.com/2017/10/taydelliset-korvapuustit-ja-vinkit.html)
Fyllning för 2 personer/ 16 st bullar:
- 1/2 dl socker
- 3 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
Redskap:
- Kavel
- Lilleman för att a) skära b) bre ut fyllningen
- (Degsporre för att skära till kanelsnurror)
- Skärbrede under degen - skär inte på vita bänken
Knåda enligt kattmetoden, Sebastien Boudet:
Hur vet du att du har knådat degen tillräckligt?
- Lite mjöl på ett rent finger
- Tryck fingret på degen, 2 cm ner
- Degen ska "pomppa" upp tilbaka och inte bli som ett hål
Smör i degen ska inte smältas på spisen
- Väg upp smöret på en våg med bakplåtspapper
- Du kan värma på en plasttallrik/ liten skål i mikron, 30 sekunder
- Smöret ska inte rinna i mikron - annars tar det så länge att knåda in smöret
Varmvattenbad till degen
- Proppen ner i diskhon
- ca 5cm varmt vatten - inte för hett, ska vara som när du tvättar händerna
- Skålen ner i vattnet
- Galler på skålen för att inte duken ska hamna i vattnet
- Jäsduk på gallret
Runddriva runda bullar:
Efter rasten:
- Städa en yta för att kunna baka ut bullar
- Ta fram bakplåt + bakplåtspapper, ha den på spisen för att snabba upp jäsningen av de färdiga bullarna
- Ta ut degen med degskrapa eller en kniv
- Den tomma skålen ska i vattenbad - för att blöta upp torra degrester
- OBS!! Ingen diskborste i degskålen! Diska med handen bort alla degbitar. Töm ut vattnet, sedan kan du diska med diskborste
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar