- Kan äta av skörd när man inte kan skörda, ex. blåbär i januari
- Längre hållbarhet
- Livsmedlen torkar inte ut
- Du kan spara pengar genom att plocka i skogen eller på egen gård bär och frukter eller genom att köpa billigt när de är i säsong från butiken. Ex. tomatsås
Hur?
- Djupfrysning
- Torkning
- Inläggning med ättika
- Upphettning med socker
- Saltning
När?
- De flesta konserverar flitigt på hösten
- Vartefter något är i säsong av sådant som är inhemskt eller importerat ex. nektariner, apelsinmarmelad
Vad?
Grönsaker
Rotfrukter: rödbetor i inläggning, gurksallad, kryddgurka
Kål: surkål
Lök: torkar
Frukter: kokar: mos till gröt, saft, gelé
Bär: fryser, kokar saft och gelé
Svamp: torkar eller förväller + infrysning
Örter: torkar eller fryser
Bra i början, sedan lite mer kemiskt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar