fredag 11 april 2014

Bedömning på lektioner

Ni ska kunna:


Jag bedömer också:
  • Hygien
  • Samarbete och bra stämning i gruppen (uppmuntrande ord när något går bra, hjälper varandra)
  • Slutresultatet av måltid (utseende, konsistens, nöjda i bordet med smaken, mängden, helheten)
  • Dukning (estetiskt vackert, allt finns dukat; serveringskärl, serveringsbestick, alla bestick som behövs för måltiden och tallrikar/fat/skålar. Servettbrytning)
  • Ordningen i köket + Var alla saker ska vara i köket
  • Tidsanvändning (Kan räkna ut när vissa arbeten ska börja: koka/ ta bort/ sänka värmen/ förberedas/ serveras till bordet utan att bli kallt)
  • Arbetar i bra takt och vet vad som ska göras (bra flyt, koll på läget)
  • Följer instruktioner - har lyssnat (gör det som har tilldelats av lärare eller inom gruppen, kommer ihåg ändringar i recept/ andra detaljer som påpekas)
  • Städning i köken (Alla hjälper till - alla har uppgifter: diska, torka, plocka in i skåpen avdukning, vattenkannor, torka matbord, torka arbetsbänkar, rengöra spisen, sopa matrester från golven, ordna torkdukarna på torkställningen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar