Hetta upp mjölk/ koka mjölk
- Välj en ytbehandlad kastrull
- Häll lite vatten + lite smör på botten
- Hetta snabbt upp mjölken utan lock
- När mjölken är nära kokpunkten ser man ånga - sänk värmen
- Krydda mjölkrätter efter kokning - till sist
Kort film om mjölkproduktion
http://www.svenskmjolk.se/Mjolk-smor-och-ost/Ost/Tillverkning/#.Uv3DCfmSzX0
Pastörisera =
Upphetta mjölk till ~70 grader i 15 sekunder för att döda bakterier för förbättra hållbarheten.
Lactobacillus Acidofilus och Bifidus =
Mjölkbakterier som kan finnas i vissa mjölkprodukter, kan kallas för AB.
Kan lindra magbesvär och hjälpa mag- och tarmfunktioner. Kan motverka skadliga bakterier.
Pastörisera =
Upphetta mjölk till ~70 grader i 15 sekunder för att döda bakterier för förbättra hållbarheten.
Lactobacillus Acidofilus och Bifidus =
Mjölkbakterier som kan finnas i vissa mjölkprodukter, kan kallas för AB.
Kan lindra magbesvär och hjälpa mag- och tarmfunktioner. Kan motverka skadliga bakterier.
MJÖLKENS VÄG - PLANSCH
http://www.slc.fi/files/SLC_julisteet_LR_Part6.pdf
VALIO pratar på finska om mjölksyrebaktierier/ probioter